نمکتاب

نمکتاب
امام علی(علیه السلام): کتاب غذای روح است.هر کس با کتاب آرامش یابد هیچ آرامشی را از دست ندهد.

قدمی برای تحول مطالعه کشورمان!

سایت نمکتاب:namaktab.ir
کانال نمکتاب: @namaktab_ir





در اين وبلاگ
در كل اينترنت
آخرین مطالب
طبقه بندی موضوعی
آخرین نظرات

 

«تقدیم به کسانی که آرامش را ترویج میدهند»

مسئله موسیقی بسیار فراگیر میباشد، تقریبا کمتر آدمی را پیدا میکنیم که موسیقی گوش نکنه، خیلی خیلی کم، حالا این موسیقی یک بار برای یک نفر یک نوحه هست که یک نوع موسیقیست برای یک فرد قرآنه که یک نوع موسیقیه، برای فرد دیگری موسیقی داخلی، برای فردی موسیقی خارجیه، شاخص تعیین اینکه ما چه موسیقی ای گوش بکنیم یا نکنیم چیه؟

 

وجود موسیقی در متن زندگی

موسیقی، بالذات در دل و جان انسان نفوذ دارد یعنی اگر یه نفررا دیدید که فاتحه موسیقی رو پیچید و آن را کنار گذاشت، بدونید آن انسان موسیقی رو نشناخته است؛ شما در هر کجا که باشید موسیقی رو حس میکنید. استاد دانشگاه وقتی مطلب مینویسه، جایی که کلمه اش تموم میشه گچ رو دوبار به تخته میکوبه، چون ریتم موسیقیایی برای نوشتنش گرفته است. صحبت کردن ما موسیقی داره، فرود و فراز داره، اگر یک نفر بر اساس موسیقی صحبت نکنه اعصابتون خورد میشود.

بسیاری از اعراب عصر جاهلیت به خاطر موسیقی قرآن بود که  به پیامبر ایمان آوردند؛ قرآن موسیقایی هست اذا الشمس کورت و اذا النجوم انکدرت و اذا الجبال سیّرت و ببینید همه اش موسیقیایی هست و سجع داره؛ حال آیا میتوانید از قرآن، موسیقی را بگیرید؟ لذا اون دسته از افرادی که موسیقی را  درک نکردند و متحجرانه میخواهند از اساس موسیقی را انکار کنند اشتباه میکنند اینها اصلا قرآن رو نفهمیدند.

اثر موسیقی بر اعصاب وفشارخون:

 یک دانشمند غربی یک کار جالب انجام داد،  دستگاه فشار رو به خودش وصل کرد هدفون رادیو رو هم روی گوشش گذاشت یه رادیو مثل رادیو پیام که پشت سر هم آهنگ میخوند را  انتخاب کرد، اولین آهنگ شاد بود، در کمتر از چند ثانیه دید فشار خونش رفت بالا، بعد آهنگی مثل آهنگ شجریان پخش شد، فشارش اومد پایین یک مسئله دیگر رو هم کشف کرد، دید از هر آهنگی خوشش میاد فشارش میره بالا از هر آهنگی بدش میاد فشارش میاد پایین، تا جایی که ایشون در کتاب خودش نوشته: ”من از سلامت خودم ترسیدم و دستگاه رو از خودم جدا کردم” چه اتفاقی افتاده؟ زمانی که شما آهنگای ریتمیک میشنوید سریع آدرنالین ترشح میشه کورتیزول ترشح میشه رگها تنگ و فشار خون زیاد و مردمکها گشاد، منتها میدونید چه بلایی سرتون میاد؟ اینجاست که دچار بیماری ضعف اعصاب ،کم شنوایی، آسیب قلب، بیماری مانی که نوعی جنون هست، میشوید. عنایت داشته باشید که ”بتهوون ” و “ریچارد واگنر” دو موسیقی دان معروف و مشهور بخاطر بیماری ضعف اعصاب از خدا  طلب مرگ کردند!

در آزمایشی دیگر که خیلی جالبه، دکتر پاول مقداری از گلبولهای سفید و قرمز خون را درون یک لوله بلوری جای داد و در لوله را محکم بست و سپس آنرا در بین حوضچه ای پر از آب قرار داد و بوسیله برق امواجی در آب ایجاد کرد امواج موسیقیایی، که آهنگهای ترس آوری از آن بر میخواست در فاصله 10 دقیقه که این امواج با آوای مخوفش ادامه داشت، یک نیمه از گلبولها جان سپردند و یک نیمه دیگر در آستانه مرگ قرار داشتند در حالیکه، در حالت عادی 10 برابر عمر گلبولها بیشتر بوده! موسیقی چه اثرات بدی  این روی سلولهای مغزی و گلبولهای خون  شما می گذارد!

 

اثر موسیقی بر شنوایی:

گوش سه قسمت دارد: بیرونی، میانی، درونی؛ صدا در حفره گوش بیرونی، میچرخه، بعد از سه استخوان سندانی رکابی چکشی میگذره،  تا آخر به سلولهای عصبی میرسه، زمانی که شما موسیقیهای مختلف با زیر و بم های بسیار بالا گوش میکنین همون بلا، سر گوش میاد، در هر بار گوش کردن این نوع موسیقیها تعداد بسیاری از میلیونها سلول شنوایی شما از بین میرود؛ آرام آرام انسان شنواییاش رو از دست میده، آرام آرام کر یا کم شنوا میشه، مخصوصا  افرادی که موسیقی رو با صدای بلند گوش کردن، که شما میدونید ”روبرت  شمان” و ”بتهوون” که دو تن از موسیقیدانان معروف میباشند هر دو کر میشوند و بعد میمیرند.

 

اثر موسیقی بر قلب:

قلب انسان در بیست و چهار ساعت نزدیک به صد هزار مرتبه میزند؛ به صورت متوسط در هر دقیقه 70-75 بار، تند نمودن و کند نمودن ضربان قلب، طبق دستور اعصاب سمپاتیک و پارا سمپاتیک انجام میشه، یکی دستور تند کردن و دیگری دستور کند کردن ضربان رو میده، حالا فکر کنید  این قلب ما مدام  شل کن سفت کن راه بندازه، یا در جایی که نشسته و آمادگی نداره، فشار خون بیخود بره بالا یا بر عکسش، وقتی که انسان میخواد بره ورزش آهنگ ملایم گوش بکنه، این آهنگ باعث پایین اومدن فشار خون میشه در حالیکه سلولهای بدن به اکسیژن و غذا نیاز دارند، این باعث از بین رفتن سلولهای مغزی میشه اینها آرام آرام بر سلامتی شما اثر میگذارند، یکی از دلایل اصلی کاهش عمر، همین موسیقیه،  امروزه پزشکی پیشرفت کرده، جلو بیماریهایی مثل وبا گرفته شد پس  چرا سکته اینقدر زیاد شده؟

اثر موسیقی بر خرد و تفکر:

نکته بعدی در مورد مسئله موسیقی این است که هنگام گوش کردن موسیقیهای عاشقانه  احساسات بر ما حکومت میکند یعنی وقتی موسیقی میشنوی شعور و فهم را به انباری وجودمان میفرستیم؛ به عنوان مثال فردی نشسته یه آهنگ عاشقانه گوش میکنه و در عالم خیال سیر میکنه به خودش میگه: ”عجب اشتباهی کردیم این دختره رو ولش کردیما، ولش کن حالا عیبی نداره با دو نفرم رفیق بوده، قول داده بعد از ازدواج نباشه”! اینجا تفکر میره کنار، هیجان بر تو غالب میشه و تصمیمهایی میگیری که بعدا بخاطرش پشیمون میشی، و فقط موسیقی اینکار رو نمیکنه شعر هم همین تاثیر رو میذاره. در همچین شرایطی وقتی اعصاب و سلولهای مغزی آسیب ببینند، وقتی آنزیمها بهم بریزند، آرام آرام نیروی خرد تضعیف شده و انسان دچار بیماری جنون افراطی میشود. بتهوون، شوبرت، شومان، نیچه، این 4 نفر، در اثر جنون و دیوانگی، میمیرند، بتهوون هم کر شد و هم جنون گرفت،  خیلی عجیبه ! دقیقا آثار موسیقی بر بدنش ظاهر شده، ”شوبرت“مندلس” و ”باخ“  بر اثر اغتشاشات روانی تا سر حد جنون پیش میروند، کسانی که با موسیقی آشنا هستند میدانند که، اینها از بزرگترین اسطوره های موسیقی دنیا هستند.

 

اثر موسیقی بر تولید هیجان و التهابات:

دکتر مونتاکو که مولف کتاب اختلالات عصبی معده هست، میگوید: ”آنچه میخورید باعث زخم معده نمیشود بلکه آنچه شما را میخورد، یعنی هیجان و التهاب، باعث زخم معده میشود ”بارها شنیدید که میگویند زخم معده بر اثر اعصاب ایجاد میشه، درسته؟ موسیقی هم باعث ایجاد هیجان و التهابه، بنابراین موسیقی باعث ایجاد زخم معده هم میشه.

 تحقیقات اینو نشون داده،  نویسندهای در کتابش چنین نوشته است: “من زنی رو دیدم که دچار بیماری “سیکلوتمی” شده بود و دلیل بیماری او این بود: بچهاش میمیره، بعد از مرگ فرزندش اطرافیان میبینند که این زن دو سه روز پشت سر هم گریه میکند، میان براش آهنگ شاد میذارن که از این حالت غم درش بیارن بعد از چند روز که این اتفاق تکرار میشه، میدونی چه بلایی سر طرف اومده بوده؟ یک دقیقه گریه میکرده یک دقیقه میخندیده، دچار بیماری سیکلوتمی شده، ولی چرا؟ چون بدنش به اون گریه نیاز داشته، گریه بهش تسکین میداده، ولی آهنگ میگه فشار خون رو ببر بالا، آهنگ میگه شاد باش بخند، این آهنگِ ریتمیک تورو باید به خنده وادار بکنه، و در نتیجه بدن قاطی کرده، یک دقیقه گریه میکرده یک دقیقه میخندیده.

سایر آثار موسیقی بر بدن:

اضطرابات گوناگون، عصبانیت، سستی،بیارادگی ، سرگیجه، مالیخولیا، نفخ معده، تحریکات قلبی، تپش قلب، بینظمیآنژین، اختلالات غدد مترشحه داخلی مخصوصا تیروئید و تخمدان، اسپاسم لوله گوارش، آسم، مرض مانی، پارانویا و غیره، اینهمه بیماری در اثر موسیقی است،  بهتر است بگوییم این همه بیماری در اثر این است که ما دارو را اشتباه بخوریم.

 دکتر رابرت متخصص روانشناسی کودک اثبات کرد که اطفال در رحم مادر تحت تاثیر بسیار زیاد موسیقی قرار میگیرند، اگر برای کودکی که بعد از تولد، مادرش در کنارش نیست و خوابش نمیبرد، صدای ضبط  شده قلب مادرش را بگذارید، سریع خوابش میبرد، چون این صدا مدت های مدید در گوشش بوده و با این صدا آرامش دارد؛ باید توجه کنید که  ما موسیقی را به طور کلی رد نکردیم؛ به عنوان مثال در فضای جنگ باید آهنگ های حماسی خوانده شود تا انسان را برای حماسه سازی آماده کند.

گویند روزی فارابی عودی با خود داشت به لباس ترکها به مجلس صیف الدوله رفت وی عود خود را آماده ساخت تارهایش را چید، تنظیم نمود و آهنگی نواخت و همه را به خنده وادار کرد، سپس به شکل دیگری تارها را تنظیم کرد و باز هم آهنگی دیگر نواخت همه اهل مجلس را گریانید، و باز هم تارها را تنظیم کرد و آهنگ سوم را نواخت و همه را به خواب برد و خود مجلس را ترک کرد،  موسیقی این توانایی رو داشته است که بلافاصله پشت سر هم این تاثیرها رو بگذارد؛ فارابی یک دانشمند بزرگ است که برای اولین بار تونسته شعاع کره زمین رو حساب کند و چون ریاضی رو خوب میدانسته، موسیقی را خوب میفهمیده است.

مسعودی در تاریخ خودش میآورد: در زمان یکی از خلفای  بنی امیّه که لهو و موسیقی خیلی رایج شده بود به خلیفه خبر دادند که فلان کس خواننده است و کنیز زیبایی دارد که او هم خواننده است و تمام جوانان مدینه را فاسد کرده و اگر جلوی او را نگیرید، این زن تمام مدینه را فاسد میکند خلیفه دستور داد غل به گردن آن مرد انداختند؛ وقتی به حضور خلیفه نشستند، آن مرد (نوازنده) گفت معلوم نیست آنچه او (زن) میخواند موسیقی باشد، از خلیفه خواست که خودش امتحان کند، خلیفه پذیرفت، فلذا دستور داد که کنیز بخواند، او شروع به خواندن کرد و مرد هم شروع کرد به نواختن، کمی که خواند، دیدند سر خلیفه تکان میخورد آرام آرام ریتم گرفت، کم کم کار به جایی رسید که خود خلیفه شروع کرد به چهار دست و پا راه رفتن و به آن کنیز میگفت، بیا جانم بر این مرکب خود سوار شو!!!

 سخن چند تن از بزرگان درباره موسیقی:

ویکتور هوگو نویسنده مشهور فرانسوی میگوید:«علت اینکه ما از موسیقی خوشمان میآید این است که در عالم خیالها و رویاها و وهمیات فرو میرویم».

تولستوی، نویسنده مشهور روسی میگوید: «موسیقی مسئول تحریک احساسات و هدف احوال نفسانی و عواطف انسانیست، هیچ جایی از تفکر و تأمل در موسیقی وجود نداره».

کانت، فیلسوف  مشهور آلمانی: «موسیقی اگر از همه هنرها مطبوعتر باشد، ولی چون به بشر چیزی نمیآموزد از تمام هنرها پستتر است»..

” آرتور شوپن هاور ” آلمانی: عیبی که موسیقی دارد این است که ما را به طور کامل از واقعیات بر کنار میکند.

تاثیر موسیقی بر طول عمر:

اکنون به سن از دنیا رفتن برخی از اساتید موسیقی اشاره میکنیم:

نیکولا گوبرینی، فرانسوی در27 سالگی مرده.

ژرارلد بیژه یا ژان بیژه، نوازنده فرانسوی در 37 سالگی مرده.

مندلس، نوازنده آلمانی در 38 سالگی مرده .

هوگو ولف، نوازنده آلمانی در 43 سالگی مرده.

مارکس ورگر، نوازنده آلمانی در 43 سالگی مرده.

موتزارت نوازنده اتریشی در 35 سالگی مرده .

شوبرت، در 33 سالگی مرده، ایشون هم اتریشی هست.

لانر ، در42 سالگی مرده.

بتهوون، در 30 سالگی به کلی کر و از ضعف اعصاب سر انجام دیوانه می شود.

                                                   

 

 

 

موافقین ۱ مخالفین ۰ ۹۷/۱۰/۰۵
نمکتاب ...

موسیقی

نظرات (۱)

۰۶ دی ۹۷ ، ۰۸:۱۷ علی ابن الرضا

چه جلب بود...

نمیخواستم بخونم ولی شدم مثل اون خلیفه...

متشکر از اطلاعاتتون اگه مناعش رو هم ببذارین خیلی خوب میشه

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">