دوران طلایی تربیت
کتاب دوران طلایی تربیت: از زمان عقب نمانی… تربیت فرزندت را دریاب.
کتاب دوران طلایی تربیت
نویسنده: محمدعلی قاسمی
انتشارات نورالزهرا
بریده کتاب:
تاثیر شیر مادر در شیخ انصاری:
شیخ انصاری یکی از فقیهان و عالمان بزرگ شیعه است که همواره یاد و نامش در حوزه ها باقی خواهد ماند.
به مادر شیخ گفتند: عجب بچه ای تحویل جامعه داده ای! ایشان در جواب گفت: توقع من از شیخ مرتضی بیش تر بود؛ زیرا، در مدت دو سالی که به او شیر می دادم، هیچ گاه بدون وضو نبودم؛ حتی اگر نیمه شب می خواستم به او شیر بدهم، وضو می گرفتم و چنین می کردم.
بریده کتاب(۲):
روزی رسول خدا (ص) با یاران خود سخن می گفت. پسر بچه ای آمد و پدر خود را در میان جمع پیدا کرد و به سوی او رفت؛ پدر دستی بر سرش کشید و او را بر روی زانوی راست خود نشاند. پس از اندکی دختر خردسال همان مرد آمد و به سوی پدر رفت، وقتی نزدیک پدر رسید دستی بر سرش کشید و او را در کنار خود بر زمین نشاند.
رسول خدا(ص) با دیدن این رفتار مرد، فرمود: چرا او را بر زانوی چپ خود ننشاندی؟ آن مرد دخترش را بر زانوی چپ خویش نشاند.
رسول خدا(ص) فرمود: اکنون عدالت را رعایت کردی.
بریده کتاب(۳):
روایات فراوانی کیفر کوتاهی والدین را در تربیت کودکانشان بیان می کند. پیامبر (ص) می فرماید: همان گونه که فرزندان به دلیل کوتاهی نسبت به پدر و مادر خود عاق می شوند، پدر و مادر نیز به دلیل کوتاهی در تربیت فرزند عاق می شوند:
“همانگونه که گاه فرزند عاق والدین می شود، والدین نیز عاق فرزند خویش می شوند.”
بریده کتاب(۴):
لحظه ها را غنیمت شمارید:
در افسانه های کهن حکایت شده است که مادری با کودک یک ساله خود نزد دانشمندی رفت و گفت: ای مرد دانشمند به من بگو از چه سن و سالی کودک خود را تربیت کنم؟
مرد دانشمند با دقت در کودک نگریست و کوشید تا سن و سال او را تشخیص بدهد. سپس به او گفت: ای زن تو درست دوازده ماه دیر کرده ای!
بریده کتاب(۵):
حضرت زهرا(س) امام حسن(ع) را به هوا می انداخت و این شعر را هم زمان می خواند:
“اشبه اباک یا حسن
واخلع عن الحق الرسن
واعبد الها ذامنن
ولا توال ذا الاحن”
معنای شعر این است:
ای حسن! همانند پدرت علی باش و ریسمان را از گردن حق بردار؛
خدای احسان کننده را پرستش کن و با دشمنان و کینه توزان دوستی مکن!
بریده کتاب(۶):
پاداش و ارزش شیردهی مادران:
خدای متعال برای کارهای بزرگ، پاداش هایی غیر قابل توصیف در نظر می گیرد و با بیان آن توسط پیامبر(ص) مردم را به این گونه کارها تشویق و ترغیب می نماید. مادران گرامی، برای پی بردن به ارزش و اهمیت شیردادن به کودک خود این روایت را با دقت بخوانند:
ام سلمه(همسرپیامبر (ص) ) گفت: ای فرستاده خدا! مردان تمام نیکی ها را برده اند؛ آیا برای زنان مسکین چیزی مانده است؟! پیامبر فرمود: آری! هنگامی که زن باردار می شود، همانند روزه دار شب زنده داری است که با جان و مال در راه خدا جهاد می کند.
هرگاه فرزند خود را به دنیا می آورد، اجر و پاداشی دارد که هیچ کس از عظمت آن آگاهی ندارد، و هر گاه به فرزند خود شیر می دهد با هر مکیدن نوزاد، پاداشی به او عنایت می کند که برابر است با آزاد کردن بنده ای از فرزندان اسماعیل، و هنگامی که از شیر دادن فرزند خود فارغ می شود، فرشته ای بزرگوار به پهلوی او می زند و می گوید: اعمال خود را از سر آغاز کن که خدای متعال گناهان پیشین تو را آمرزید.
این پاداش عظیم، نتیجه آثاری است که شیر مادر در فرزند به جای می گذارد و زمینه سعادت او را فراهم می کند.
پیامبر (ص) فرمود: هیچ شیری برای نوزاد بهتر از شیر مادرش نیست.