نمکتاب

نمکتاب
امام علی(علیه السلام): کتاب غذای روح است.هر کس با کتاب آرامش یابد هیچ آرامشی را از دست ندهد.

قدمی برای تحول مطالعه کشورمان!

سایت نمکتاب:namaktab.ir
کانال نمکتاب: @namaktab_ir





در اين وبلاگ
در كل اينترنت
طبقه بندی موضوعی
آخرین نظرات

۶۷ مطلب در مهر ۱۴۰۳ ثبت شده است

سه شنبه, ۲۴ مهر ۱۴۰۳، ۱۱:۵۶ ق.ظ

هنر‌ مردبودن

کتاب هنر‌ مردبودن

کتاب: هنر مرد بودن
نویسنده: محسن پور احمد خمینی، راضیه خسروی
ناشر: معارف

بریده‌ی کتاب(۱):

به عنوان یک زوج درمانگر، که تا این ساعت با هزاران مراجع برخورد داشته‌ ام، حتی با یک مورد هم مواجه نشدم که زن و شوهری بعد از سال‌ ها زندگی مشترک، در همه مسائل، صد در صد تفاهم داشته باشند. زیرا تفاوت بین زن و مرد امری بدیهی و انکارناپذیر است. پس داشتن اختلاف در زندگی مشترک امری طبیعی است. اما آنچه اهمیت دارد، شیوه مواجهه و عبور از این اختلافات است. برخی با یادگیری مهارت‌ های ارتباطی سعی می‌ کنند بهترین برخورد و مدیریت را با اختلافات داشته باشند و این نحوه برخورد آنها نردبانی برای رشد و صعودشان شود و برخی دیگر برای برخورد با اختلافات اصلاً برنامه و هدفی ندارند و به بدترین شکل ممکن با اختلافات مواجه می‌ شوند و معمولاً نیز همین نوع مواجهه با مشکلات، زمینه سخت‌ تر و پیچیده‌ تر شدن اختلافات آینده را فراهم خواهد کرد‌. از این رو یادگیری هنر مرد بودن برای آقا و هنر زن بودن برای خانم یکی از ضرورت‌ های زندگی است‌.
هنر مرد بودن، ص ۳۰

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۴ مهر ۰۳ ، ۱۱:۵۶
نمکتاب ...
سه شنبه, ۲۴ مهر ۱۴۰۳، ۱۱:۵۵ ق.ظ

معمای بوبی خرگوشه

کتاب معمای بوبی خرگوشه

کتاب: معمای بوبی خرگوشه
نویسنده: سید میثم موسویان
ناشر: عهد مانا
موضوع: اخلاق

خلاصه کتاب:

بوبی خرگوشه دنبال این است که جانشین جغد پیر دانا شود؛ ولی جغد شرط گذاشته که باید آب مخصوصی را بخورد. خرگوش آب را می‌ خورد و متوجه می‌ شود موقع عصبانیت، اگر کارهایی که برایش ضرر دارد انجام دهد، یا اگر به دیگران کمک نکند، تبدیل به بچه خرگوش می‌ شود! با این اتفاقات او می ‌فهمد که برای بزرگ ماندن باید تلاش کند و کارهای خوب و مفید انجام دهد که نه به ضرر خودش باشد، نه دیگران.

بریده‌‌ی کتاب(۱):
توی جنگل‌ های شمالی پیچید که جغد دانا دنبال یک جانشین برای خودش می‌ گردد. او سال‌ ها توانسته بود جنگل شمالی را با دانایی و کمک به حیوانات، از نابودی حفظ کند. جنگل شمال و ما حیواناتی که در آن زندگی می‌ کنیم، دشمن های زیادی دارد و جغد پیر می توانست با نقشه‌ هایی که می‌ کشد، به جنگل و حیواناتش کمک کند.
ص ١١ و ١٢

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۴ مهر ۰۳ ، ۱۱:۵۵
نمکتاب ...
سه شنبه, ۲۴ مهر ۱۴۰۳، ۱۱:۵۵ ق.ظ

یاماها

نقد کتاب: یاماها

نویسنده کتاب: محبوبه حاجیان نژاد

ناشر: سوره مهر

 

خلاصه‌ی کتاب:

یک خانواده مذهبی که پدری روحانی دارند، قبل از انقلاب در یک روستا زندگی می کنند. پدر این خانواده که بسیار هم اهل مسجد و نماز است، به شدت با درس خواندن دخترش مخالف است و خیلی وحشتناک برخورد می کند. پسرش را که دانشگاه قبول شده، مجبور می کند به حوزه برود. پسر چون اصلاً حوزه را دوست ندارد، فرار می کند تا بتواند از شر این پدر سختگیر خلاص شود. در پی ماجراهایی، این پسر با گروهک ها به همکاری می پردازد و به زندان ساواک می ‌افتد، شکنجه و نهایتاً آزاد می ‌شود و کم‌کم به نیروهای انقلابی می پیوندد. مادر خانواده از شدت تندروی و بد رفتاری پدر سکته می کند و دختر خانواده از شدت سختگیری پدر، دست به فرار می زند.

 

نقدکتاب:

– داستان کتاب گرچه در فضای پیش از انقلاب و جریانات مردمی ضد رژیم شکل می گیرد، اما آن قدر مسائل و درگیری های خانوادگی و شخصی بین افراد پررنگ است که تقریبا مسائل پیش از انقلاب به حاشیه رانده می شود.

– این نکته را خیلی خوب نشان می دهد که گروهک ها، از کنجکاوی و علاقه جوانان، برای اهداف شوم خود سوء استفاده می کردند و نهایتا هر بلایی می توانستند، سر آنها می آوردند.

– سختگیری های شدید پدر خانواده، در کنار لباس روحانیت و صحنه های مکرر وضو گرفتن و نماز خواندن و مسجد رفتن، تاثیر بسیار بدی بر خواننده می گذارد. گرچه در ادامه داستان، پسر خانواده سعی دارد با نشان دادن گذشته این مرد و زحماتی که کشیده و سختی هایی که تحمل کرده، رفتارش را توجیه کند. اما صحنه های سیلی زدن به دختر کوچک خانواده و دق کردن مادر از این واقعه، فرار پسر از دست غیرمنطقی بودن پدر و حرف های بی منطقش در مورد دانشگاه و… در ذهن مخاطب باقی می ماند. مخصوصا که دختر کوچک خانواده هم نهایتاً به خاطر همین سختگیری های پدر، از خانه فرار و عاقبت بسیار بدی پیدا می کند.

– دختر بزرگ خانواده مدام توسط همسرش، در حد مرگ کتک می خورد. شوهر این دختر قمار باز و بی اخلاق است و بطور خلاصه، جامع رذایل اخلاقی است. اما هر بار که این دختر به خانه پدر (یعنی روحانی بزرگ محل) پناه می آورد، پدر می گوید شوهر است و اختیاردار اوست و هیچ تلاشی برای اصلاح داماد خود و رها کردن دخترش از دست این آدم جانی نمی کند. این مسئله، بسیار غم انگیز و آزاردهنده است.

– این کتاب قطعا نکات خوبی در مورد انقلابی های خالص پیش از انقلاب و شکنجه شدن آنها و سپس انقلاب و دفاع مقدس دارد. اما نکات منفی کتاب به هیچ وجه قابل اغماض نیست و واقعا خواننده را آزار داده و موجب آسیب ذهنی او می شود.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۴ مهر ۰۳ ، ۱۱:۵۵
نمکتاب ...
سه شنبه, ۲۴ مهر ۱۴۰۳، ۱۱:۵۵ ق.ظ

دختری که در دریا افتاد

نقد کتاب دختری که در دریا افتاد

این کتاب از جوانب مختلفی قابل بررسی است:

۱_  در هر قوم و زمان و مکان و کشوری، دانشمندان و فرهیختگان آن جامعه همواره در تلاش بودند تا برای معلول های حقیقی، علت های حقیقی کشف کنند، یعنی با مشاهدات و تجربیات علمی و مطالعه در آثار و اتفاقات گذشتگان کشف کنند که مثلا دلیل رخ دادن سیل و زلزله و طوفان و آتشفشان چیست؟ کشف کنند که گیاهان چطور رشد می‌کنند و چرا پژمرده می‌ شوند؟ یا مثلاً دلایل درگیری با بیماری ‌های مختلف چیست و چطور می‌ شود آن ها را درمان کرد؟

و همواره عموم مردم که اهل دقت و کارهای علمی نبودند، برای یافتن پاسخ سوالاتشان به خرافه و جادو و تخیل پناه می ‌بردند.

حال ما انسان های قرن ۲۱، زمانی که به خرافه های مردمان عصرهای دور نگاه می کنیم، با خودمان می گوییم چه حیف که آن ها دلایل علمی این وقایع را نمی ‌دانستند و مجبور بودند برای پاسخ به کنجکاوی شان، از تخیل و خرافه و جادو کمک بگیرند!

در همین راستا، ما الان نسبت به مردمان گذشته، متناسب با دقتمان دید کامل تری داریم که در آن، چگونگی خلقت تمام عناصر جهان، سیر بعثت پیامبران، روند تشریع ادیان مختلف متناسب با درک و فهم بشر و دلایل تغییرات روحی و فکری انسان و ریشه مشکلات و ناامیدی ها و راه حل مشکلات روحی و ذهنی و قلبی را برایمان توضیح می دهد، پس چرا باید باز هم مثل کسانی رفتار کنیم که دلیل هیچ چیز را نمی‌ دانند و مجبورند برای رسیدن به جواب سوالاتشان خیال پردازی کنند؟

این که ما از منابع مان استفاده نکنیم و در تخیل کسانی که منابع ما را ندارند یا نمی خواهند استفاده کنند، فرو برویم، نتیجه ای جز سردرگمی ندارد و انسانِ درس خوانده‌یِ فرهیخته‌یِ کتاب خوانِ امروز، باید برای جواب سوالات مهمش، سراغ منابع متقن برود، نه کتاب های تخیلی.

اینکه ما در عصر حاضر، جوان و نوجوانمان را در تخیلِ کشف اتفاقات طبیعی و غیر طبیعی دنیا فرو ببریم، چه فایده ای برای او دارد؟!… هیچ

 

۲_چند خدایی، نه از لحاظ علمی و منطقی قابل اثبات است و نه از لحاظ درونی و فطری.

یعنی از هر طرف برویم، برای اثبات چند خدایی دچار مشکل می شویم و اتفاقا بشر بی دینِ امروز هم برای آرام گرفتن دردها و مشکلاتش، دوست دارد فقط سراغ «یک خدا» برود، خدایی که به تنهایی انقدر قدرتمند باشد که همه چیز را و تمام دنیا را مدیریت کند، نه خدایانی که هر کدام در اداره چیزی ناتوانند… نهایتِ آرزویِ انسان، خدای قادر مطلق است! همین و تمام.

حالا از خود بپرسید فایدۀ داشتن هزاران خدا چیست؟ خدایانی که با هم دعوا می کنند، کم می آورند، اشتباه می کنند، گاهی عقب نشینی می کنند…

۳_درست است که کتاب های تخیلی، ظاهراً با دنیای واقعی ما کاری ندارند و صرفا لذت ذهنی به ما می دهند،

اما واقعیت آن است که:

تمام نتایجی که در دنیای خیال می گیریم، در دنیای واقعی همراه ما هستند و بر تک‌ تک تصمیمات و تصورات ما اثر می گذارند، پس بیایید با خودمان رو راست باشیم و خودمان را گول نزنیم؛ ما با نتایج تخیلمان، در واقعیت رو به رو می شویم!

 

۴_چطور می شود که کسی تنها با دیدن فیلم های مکرر خودکشی، به خودکشی فکر می کند و دچارش می شود؟

چطور می شود که گوش دادن به موسیقی های عاشقانه، ما را به سمت داشتن روابط عاشقانه می برد؟

چطور می شود که با خواندن رمان های وحشت آور، ترس های جدیدی در ما پدیدار می شود که قبلاً وجود نداشته؟

بله.. وقتی امری به ذهن ما راه یافت، باید منتظر باشیم که در عمل ما هم جاری شود!

حال اگر عشق مثلثی با شیرینی برایمان تصویرسازی شود، آیا امکان اینکه روزی به آن مبتلا شویم وجود ندارد؟ عشقی که از هر طرف به آن نگاه کنی، شکست و ناامیدی و نرسیدن در آن می بینی.. عشقی که همیشه یک شکست خورده دارد و معشوق، همواره بخشی از قلبش جریحه دار است.. آخر این چه عشقی است که به جای شادی و شور و زندگی، ناراحتی و بغض و خستگی ایجاد می کند؟

و‌ کشاندن پای این مدل عشق به کتاب های نوجوان، (کتاب هایی که شخصیت های اصلی آن را نوجوانان تشکیل می دهند) واقعا ظلمی نابخشودنی به این قشر است.

 

۵_ و مبحث نو ظهور «دنیای موازی»

مسأله ای که گرچه از لحاظ علمی رد شده، اما (فیلم ها و) رمان های تخیلی دست از سر آن بر نمی ‌دارند و مخاطب را به جای حل مشکلاتش، به سمت فرار از آن و زندگی در تخیل (همان دنیای مثلا موازی) سوق می ‌دهند.

اگر انسانی بتواند شجاعانه، با مشکلاتش رو به رو شود و یک بار برای همیشه -اگر قابل حل است-آن را حل کند و اگر قابل حل نیست، بپذیردش و در آرامش ناشی از حل یا پذیرش آن زندگی کند، چرا باید در اوج‌ ناتوانی، وارد دنیایی خیالی شود و برای لحظاتی مشکلش را فراموش کند و باز که به واقعیت برمی گردد، زجر ناشی از باقی ماندن مشکل، او را دائما عذاب دهد؟

دنیای موازی اگر واقعی بود و اگر کاری ازش برمی آمد، حداقل دردی از درد مردمان سرزمینی که از آن سر بر افراشته درمان می کرد و حجم انبوه بی خانمان و معتاد و روان پریش و خودکشی کرده و نکرده را با داروی دنیای موازی، بهبود می‌ بخشیدند.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۴ مهر ۰۳ ، ۱۱:۵۵
نمکتاب ...
سه شنبه, ۲۴ مهر ۱۴۰۳، ۱۱:۵۵ ق.ظ

پناهم باش

نقد کتاب: پناهم باش

نویسنده کتاب: راضیه ترکان، مهناز محمدیان

ناشر: معارف

 

“پناهم باش” مجموعه داستان‌ های واقعی از مواجهه با موضوع سقط جنین عمدی است. در این کتاب عوامل مختلفی که پدر و مادرها را به سوی سقط جنین می‌ کشاند، به چالش کشیده شده است؛ عواملی مانند آزمایش‌ های غربالگری، وضعیت اقتصادی، بارداری در دوران عقد و…

اما متاسفانه! چند نکته را باید رعایت می‌کرد که البته هنوز هم می‌توان این‌کار را انجام داد.

اینکه ابراز تاسف کردم، دو دلیل دارد:

اول، پناهم باش می‌تواند در زمینه جلوگیری از سقط جنین در این بحران جمعیتی کشور بسیار موثر باشد. اما چون در برخی از داستان ‌ها حیا آنطور که باید رعایت نشده است و از این بابت متاسف است. در حالی که قسمت ‌های منفی توسط ناشر قابل حذف شدن است.

دوم، به قدری حیا در جامعه امروز کمرنگ شده و تعریف از حیا تغییر پیدا کرده است که حتی بسیاری از دوستان مذهبی هم موارد مطرح شده در کتاب را یا اصلاً بی ‌حیایی تلقی نمی ‌کنند، یا از نظر این عزیزان رعایت حیا در این سطح چندان دارای اهمیت نیست! اگر نمکتاب هم از این مسئله چشم پوشی کند، به کمرنگ شدن حیا بیشتر دامن زده است.

لازم به ذکر است که تیم نمکتاب از ناشر کتاب درخواست داشته که مواردی از کتاب حذف شود تا کتاب بدون این نکات منفی به مخاطبان عرضه گردد. اما متاسفانه این درخواست پذیرفته نشد.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۴ مهر ۰۳ ، ۱۱:۵۵
نمکتاب ...
سه شنبه, ۲۴ مهر ۱۴۰۳، ۱۱:۵۴ ق.ظ

لطفاً پیغام خود را بگذارید

کتاب لطفاً پیغام خود را بگذارید

نام کتاب: لطفاً پیغام خود را بگذارید
ناشر : سوره مهر

نویسنده: خسرو باباخانی ، رقیه سادات صفوی

خلاصه‌ی کتاب:

داستان روایتگر اخرین تماس های دریافتی یکی از افراد مرتبط با دربار شاهنشاهی است که در طول تماس های ضبط شده اش افرادی با سمتها و جایگاه های مختلف روشن کننده ی واقعیتهایی از اوضاع و احوال حاکم بر کشور در روزهای داغ انقلاب می باشد …

بریده‌ای کتاب(۱):

و باز سکوت کردیم و به شاهین خان فکر کردیم و قبری که او را با آن قد و هیکل در خود جا داده است به شاهین خان خراب فکر کردیم و حتی نتوانستیم او را چمباتمه زده در خرابه ی کثیف و پر زباله با سر و موی ژولیده تصور کنیم حتی در پس ذهنمان نیز چنین تصوری از شاهین‌ها نمی‌گنجید.ص ۲۴

 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۴ مهر ۰۳ ، ۱۱:۵۴
نمکتاب ...
سه شنبه, ۲۴ مهر ۱۴۰۳، ۱۱:۵۴ ق.ظ

ای مثل روز آمدنت روشن

کتاب ای مثل روز آمدنت روشن

کتاب: ای مثل روز آمدنت روشن

بریده‌ی کتاب(۱):

بدون دعا هم می شود در کنکور قبول شد، یا به بالاترین مدارج علمی رسید و یا ثروتمند شد. بدون دعا می شود به قلل موفقیت رسید، یا شغل خوبی به دست آورد و یا همسر مناسبی اختیار کرد. بدون دعا می شود پیشرفت کرد. اما بدون کار، اگر تمام عمرت را هم دعا کنی؛ حتی غذای یک روزت هم فراهم نمی شود. اگر بدون «کار و عمل»، «دعا» مستجاب نمی شود؛ پس «دعا» دقیقا چه کاربردی دارد؟ …
دعا مکمل عمل است، افزایش دهنده عمل، اصلاح کننده عمل، به هدف رساننده عمل، بزرگ کننده عمل، به میزان تلاشی که انجام داده ای. دعا مسیرها را کوتاه، نقص ها را برطرف و اثر کار انسانی را که بعد از تلاش از «خدا» کمک خواسته است، بزرگ می کند. ص ۴و۸

در میان علائم ظهور «پر شدن جهان از ظلم و ستم» یکی از متواترترین و اصلی ترین نشانه ها است. نشانه ای که برداشت سطحی از آن، می تواند به مخدری بزرگ برای هر جامعه ای تبدیل شود؛ این عقیده که با فراگیر شدن ظلم و ستم در جهان، حضرت تشریف می آورند و همه چیز را درست خواهند کرد. بر اساس این تصور، گروهی به وجود آمد که مبلغ گوشه نشینی بود؛ این باور که در زمان غیبت، تنها کاری که باید کرد «دعا» برای «ظهور» است، نباید دولت اسلامی تشکیل داد، نباید جامعه اسلامی را توسعه داد، نباید وحدت ایجاد کرد، نباید نسبت به پیشرفت ملل اسلامی اقدام کرد، نباید از جوامع اسلامی مظلوم حمایت کرد و تلویحا باید نسبت به افزایش ظلم بی تفاوت بود، چرا که حضرت تنها در صورت پر شدن جهان از ظلم «ظهور» خواهند کرد. ص ۲۲

رهبر انقلاب نقشه امام را این گونه تبیین کرده اند:
۱. انقلاب
2. نظام اسلامی
۳. دولت اسلامی (ما اکنون در این مرحله هستیم.)
۴. کشور اسلامی
5. تمدن اسلامی
و رسیدن به «تمدن اسلامی» مقدمه ظهور است. ص ۴۱

«تمدن اسلامی» درست در نقطه مقابل تمام تمدن ها، همان باور به اسلام به عنوان تنها مسیر است؛ تمدن به معنای اسلام در تمام عرصه ها، دانش، اقتصاد، طب، هنر، معماری، جامعه شناسی، انسان شناسی، پزشکی، کشاورزی، لباس و…
تمدنی که اگر گروهی بر محور آن جمع شوند و آن را محقق کنند و نشان دهند که اسلام توان رساندن انسان به سعادت را دارد، آن گاه تبدیل به الگو خواهد شد و این الگو چیزی است که دنیای باطل تحمل آن را ندارد.
و بزرگترین ظلم، درست آنجایی شکل می گیرد که جهانی که به دنبال این الگوست را از رسیدن به آن منع کنند. اینجاست که خواست جهانی برای ظهور کسی که بیاید و جهان را پر از عدل و داد کند شکل می گیرد. ص ۴۱

«پایداری بر حق» در ظاهر ساده به نظر می رسد. اکنون وقتی به تاریخ نگاه می کنیم، به وضوح فریب عمروعاص را در مقابل سپاه امیرالمومنین درمی یابیم و یا نیرنگ معاویه در صلح با امام حسن و یا تهدید و تطمیع کوفیان توسط یزید. حالا بعد از ۱۴۰۰ سال که گرد و غبار فتنه فرو نشسته است، فضیلتی نیست که حقانیت علی بن ابی طالب را دریابیم و یا حیرت کنیم که چطور از کل جامعه اسلامی فقط هفتاد و دو نفر در سپاه حسین بن علی حضور داشتند. بیایید دست از تصورات کودکانه برداریم که اگر ما در آن زمان بودیم چنین می کردیم و چنان می شدیم. هر چند اگر واقعا می خواهیم بدانیم در آن زمان در کدام جبهه بودیم، چاره ای نیست جز اینکه مرد زمانه خود باشیم چرا که:
«کل یوم عاشورا و کل ارض کربلا» ص ۳۵

تا به حال دقت کرده اید چطور بزرگترین گردهمایی جهان در اربعین، پوشش خبری بسیار کمی داده می شود؟ چطور کشتار یمن، فریاد آزادی خواهی مردم بحرین، کشتار مردم میانمار و… در سکوت رسانه ها و حاشیه های خبری گم می شود؟ و در همین زمان موج رسانه ای حمایت از حیوانات برای نجات گربه ای چنان جهان را به حرکت وا می دارد که انسان حیرت می کند؟ ص ۳۱

دقت کرده اید چگونه با منطقی به یک کشور قانونی مثل سوریه حمله می کنند و در همان حال به بهانه حمایت از یک دولت غیرقانونی در یمن، این کشور را به خاک و خون می کشند؟ فریب، آن جا نتیجه می دهد که عده ای معتقد انه باور می کنند که جنگ در یمن و سوریه و عراق و… ربطی به ما ندارد. وقتی فریب خوردیم، دیگر نیازی به شمیشر نیست.
ص ۳۱

 

 

در امر به معروف و نهی از منکر، مراتبی لحاظ شده است که نوع عمل ما را مشخص می کند؛ مانند امر و نهی بصری، زبانی و جبری. اما در پایین ترین مرتبه، وقتی هیچ کاری از دستمان بر نمی آید و احتمال هیچ تاثیری وجود ندارد، و حتى در شرایط بسیار خطرناک، مرتبه ای وجود دارد که هر کس باید آن را انجام دهد و آن « انزجار از گناه» و « دعا» برای فرد خطاکار است. و جالب است که این دعاها به استجابت بسیار نزدیک است. ص ۱۲

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۴ مهر ۰۳ ، ۱۱:۵۴
نمکتاب ...
سه شنبه, ۲۴ مهر ۱۴۰۳، ۱۱:۵۴ ق.ظ

خانوم ماه

کتاب خانوم ماه

 

نام کتاب: خانوم ماه

نویسنده: ساجده تقی زاده

ناشر: انتشارات استان قدس رضوی

خلاصه:

کتاب همانطور که در عنوان آن آمده روایتی است از زنی به نام خانوم ماه که به معنای واقعی کلمه زن بدون هیچ پسوندی است.ایشان همسر و همسفر شهید شیرعلی سلطانی در بحبوحه ی فعالیت‌های انقلابی شهید قبل انقلاب و بعد انقلاب است .کتاب به روایت نوجوانی این بانوی عظیم تا ازدواج و چگونگی شهادت شهید می پردازد. همسفری این بانو در این زندگی پرفراز و نشیب و تحمل رنج های عظمتش در کتاب به خوبی تببین شده است.

بریده‌ی کتاب(۱):

۱.احساس می کردم یک کوه دارد کنار من حرکت میکند،چهارشانه و قد بلند، صدایی مردانه،اما ملایم،لبخندهای گرم و نگاه های پر از محبت.ترکیبی از مهربانی و جذابیت.سرم را پایین انداخته بود و قدم به قدمش راه می رفتم.قد من به شانه اش هم نمی رسید.دست های من دست یک دختر نوجوان بود اما دست های او بزرگ و گرم و قوی که هیچ کاری برایش سخت نبود.به هرچیزی زورش می رسید و انگار از آهن و سنگ ساخته شده بود.قدم که برمی‌داشت انگار زمین زیر پایش می لرزید.ص۵۷

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۴ مهر ۰۳ ، ۱۱:۵۴
نمکتاب ...
سه شنبه, ۲۴ مهر ۱۴۰۳، ۱۱:۵۴ ق.ظ

فرشته‌ خوش‌خبر

کتاب فرشته‌ خوش‌خبر

کتاب: فرشته خوش خبر (مجموعه داستان مهدوی، جلد۵)
رده سنی: ۷ تا ۹ سال
موضوع: اهل بیت، امام زمان (ع)

بریده‌ی کتاب(۱):
تعدادی ماهی زرد و قرمز داخل حوض با هم شنا می‌ کردند. پدربزرگ لب حوض نشست و آسمان را نگاه کرد. بعد عینک خود را درآورد و دستانش را در آب خنک و زلال حوض فرو برد. عکس ماه که در آب افتاده بود، موج برداشت.

حسین که اولین بارش بود صبح به مسجد می رفت، خیلی خوشحال بود. در راه مسجد هوای بهاری به صورتش می خورد و بوی گل های یاس و محمدی خستگی و خواب را از چشمانش می ربود.

وقتی که دید موقعیت مناسبی است، از پدربزرگ پرسید: اون خبر خوشی که شما منتظرش هستید چیست؟
پدربزرگ عینک خود را جا به جا کرد، عصایش را به نرده های پله تکیه داد و گفت: ببین حسین جان، خبر خوشی که من منتظر شنیدنش هستم، خیلی از آدم های دیگر هم منتظرند.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۴ مهر ۰۳ ، ۱۱:۵۴
نمکتاب ...
سه شنبه, ۲۴ مهر ۱۴۰۳، ۱۱:۵۳ ق.ظ

آن زن که در طوفان می‌دوید

آن زن که در طوفان می‌دوید

آن زن که در طوفان می دوید

نویسنده: سیمین وهاب زاده مرتضوی
نشر: مرکز اسناد انقلاب اسلامی
موضوع: اجتماعی-انقلاب

خلاصه کتاب:
کتاب به بیان زندگی یک زن مقاوم می پردازد که از کودکی پدرو مادر خود را از دست داده و با کارگری در خانه های مردم بزرگ شد سپس با مردی ازدواج میکند که در خانه ی آن مرد هم با سختی های فراوان دست و پنجه نرم میکند. بخشی از کتاب به فعالیت‌های انقلابی شوهر این زن و باز هم همراهی های این زن فداکار در بحبوحه ی فعالیتهای انقلابی می پردازد.

بریده‌ی کتاب(۱):

۱.زهرا که انگار اعتماد به نفسش را از دست داده بود با تردید جواب داد.ب…بله بانو…گمونم بتونم بخونم.زهرا نامه را گرفت و شروع به خواندن کرد.کند می خواند ولی تقریبا بی غلط بود.گاهی مجبور می شد برای اصلاح کلمه ای دو سه بار آن را تکرار کند‌.چشم های ملوک سادات ک بی بی کوکب از حیرت گرد شده بود.نامه که تمام شد زهرا نفس راحتی کشید.انگار کوهی از شانه هایش برداشته شد.ص۸۳.

 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۴ مهر ۰۳ ، ۱۱:۵۳
نمکتاب ...